Back to All Events

Foodwalks, Happen en trappen


  • De Hooilanden 20 Slagsteeg Bennekom, GE, 6721 NR Netherlands (map)

Op De Hooilanden laten we u ook graag iets meer van ons mooie Binnenveld zien en proeven. Dit kan in de vorm van een bedrijfsuitje, groepsactiviteit of als pauzemoment in een dag lang vergaderen. Wandelend of trappend ontmoet u andere boeren, maakt u kennis met de heerlijke producten uit ons Binnenveld of leert u al het eetbare te herkennen op een mooie wandeling door de smakelijke natuur.

Foodwalks

Wandelen, wildplukken, kookles en een heerlijk diner zijn de ingrediënten van een mooie foodwalk. Iedereen kan tijdens het wandelen van een Klompenpad ervaren dat het landschap hier niet alleen mooi is, maar ook lekker!
Veel wilde planten en bessen uit bermen en bosjes zijn eetbaar en zelfs erg smakelijk. Een gids geeft tijdens het wandelen uitleg over deze wilde ingrediënten.  Ook wordt er voldoende geplukt om aan het einde van de middag in de kookworkshopruimte een heerlijke maaltijd te bereiden onder begeleiding van een professionele chef-kok.

Naast wilde ingrediënten worden ook lokaal verkrijgbare streekproducten gebruikt. Daarna volgt het leukste onderdeel: het genieten van het samen bereidde diner. Uiteraard krijgt ook iedereen de recepten mee naar huis om het nog een keer alleen te kunnen proberen.

Happen en trappen

Per fiets, tandem of step bezoekt u verschillende producenten in het Binnenveld. U krijgt een rondleiding bij de boerderijen, en neemt van daar verse producten mee. Aan het eind van de tocht komt u weer terug op De Hooilanden waar u, samen met een kok, een heerlijk diner kunt (laten) klaar maken.

Naast deze activiteiten behoren ook boerengolf, gps-speurtochten en kano-varen tot de mogelijkheden.

Earlier Event: November 11
Varken op de Leer
Later Event: November 12
Kookworkshop