Eerlijk en smaakvol, direct van het land

De liefde waarmee wij werken met onze dieren, proef je terug in onze puur biologische producten: melk, vlees, kaas en boter.

Sinds 2013 maken we van deze melk nog meer mooie producten: de rauwmelkse Blaarkopboter en de volvette Hooilander graskaas. Daarnaast zwaaien we de koeien die niet langer melk geven niet meer uit naar de markt, maar verkopen wij hun vlees vanuit onze eigen boerderij. Door de vele kilometers die onze koeien maken is hun vlees mooi rood en dooraderd en vol van smaak.
Ook het kleine groepje vrolijke Bonte Bentheimers die ons van ons groenafval ontdoen, geven ons uiteindelijk een mooi product. In oktober 2015 hebben wij onze gasten de eerste Hooilanderham mogen voorzetten, met genot!

Hoe kunt u genieten van onze producten?

MK-Boter-0608.jpg

Rauwe melk

Steeds meer mensen willen de melk rechtstreeks van de koe. Verse melk, net gemolken. Wij verkopen rauwe melk rechtstreeks uit de melktank. U mag zelf met uw fles of emmer bij ons de melk uit de tank aftappen, zo van de koe, slechts gekoeld en gefilterd. Voor uitleg over het zelf aftappen en de selfservicewinkel, dient u eerst een afspraak te maken via boerderij@dehooilanden.nl of bel met Lodewijk (0628684261).

 

GezondNU_Passie voor Boter_Z7A9062.jpg

boter

In het beweidingsseizoen van de koeien, van maart tot oktober, wordt er rauwmelkse boter gemaakt in de eigen boterkarn. Dit doen we op ambachtelijke wijze in onze Hoeve. De ochtendmelk wordt afgeroomd. Hierna wordt de room aangezuurd. De room rijpt dan 48 uur en wordt daarna gekarnd. Wat er dan ontstaat is een heerlijke, smaakvolle rauwmelkse grasboter. Deze boter zal vanaf april weer op de boerderij verkrijgbaar zijn. Wilt u meer informatie over de grasboter of de verkrijgbaarheid daarvan, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

KobaltFoto5061.jpg

kaas

In onze kaasmakerij maken we twee soorten kaas van onze eigen melk:

  • Hooilander Graskaas, een heerlijke kaas die uitsluitend wordt gemaakt als onze koeien buiten lopen en er vers gras beschikbaar is. Dit zorgt voor een heerlijke smaakvolle graskaas.
  • Hooilander Blaarkop, een bijzondere kaas met natuurkorst van een vochtige rijping die we laten rijpen in onze eigen rijpingsruimte. (www.meester-affineurs.nl)

Twee zeer verschillende kazen met een heel eigen en mooie smaak. Beiden zijn ook te koop in onze boerderijwinkel. Wilt u meer informatie over de kaas of de verkrijgbaarheid hiervan, neem dan contact met ons op.

IMG_9542.JPG

vlees

Bent u toe aan een intense nieuwe smaakbeleving? Dan is het zeker de moeite waard om een stukje vlees van de Blaarkop te proberen. Het vlees van de Blaarkop is aan een opmars toe. Door de mooie vet-aders die het vlees marmeren heeft het vlees een bijzondere krachtige smaak. Onze koeien staan veel buiten en krijgen daardoor veel beweging. Het vlees van de Blaarkop is daardoor mooi gerijpt en van nature roder vlees. Bij het proeven van dit vlees ondervindt u een hele nieuwe sensatie en smaakbeleving, probeert u het gerust! Wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

 

Mocht onze winkel gesloten zijn dan kunt zowel in de boerderijwinkel van Boerderij Van Steenbergen (Dijkgraaf 1 in Bennekom) als de Hoge Born (Bornsesteeg 87 in Wageningen) ook terecht voor ons heerlijke vlees, de Hooilander graskaas en onze boter.

De producten uit onze winkel zijn ook te bestellen via www.boerbuurboodschap.nl.

Heeft u een restaurant?

Bent u als restauranthouder of cateraar benieuwd naar een stukje blaarkopbeleving in uw gerechten, neem dan contact met ons op via boerderij@dehooilanden.nl of 0628684261. Wij kijken graag samen met u naar de wensen en mogelijkheden.